7e Dweildag Hoogeloon 2003              

Op Zondag 7 September 2003 zijn de Deurklinkers afgerezen naar het oer-Brabantse Hoogeloon, alwaar een groots kapellenfestival werd georganiseerd. Er deden maar liefst 40 (dweil)kapellen mee, een dolle boel, verdeeld in de leutklasse en de wedstrijdklasse. We waren 4 maal ingedeeld, onze start was om 14.00 uur en om 18.00 uur hebben we voor 't laatst geblazen. Er was een perfecte route samengesteld met diverse podia en biertenten. De vette hap was overigens ook niet te missen. We kwamen natuurlijk ook weer enkele bekende kapellen tegen, bv. An other One uit Eindhoven en Happy Best uit .... . Kortom de organisatie zat perfect in elkaar. Het weer was dik in orde en het publiek was in grote getale aanwezig. Een leuke dag in Hoogeloon. Nou blijkt het toch dat we van de 26 deelnemers in de leutklasse toch ff de 8e plaats hebben behaald met maar liefst 883 punten. Nou zeg ik je, was toch maar ff komme kijke.....

"Persbericht"

Dweildag Hoogeloon, een dag met muziek en gezelligheid


Meer dan 1000 muzikanten, ruim 40 dweilorkesten uit zes provincies, 11 podia en 8 terrassen op een feestelijk aangekleed parcours. De eerste zondag van september zal de dorpskern van Hoogeloon al weer voor de zevende keer in het teken staan van muziek, gezelligheid en Bourgondisch genieten. Op zondag 7 september zullen de ruim honderd vrijwilligers van Fanfare Wilhelmina namelijk klaarstaan om van de 'Dweildag Hoogeloon' weer een groot succes te maken voor zowel deelnemers als publiek.

In 1997 heeft Fanfare Wilhelmina om het negentig jarige bestaan te vieren voor het eerst de 'Dweildag Hoogeloon' georganiseerd. Ondanks de regen was deze dag zo'n succes dat al direct besloten werd om er een jaarlijks terugkerend festijn van te maken. Daar de organisatie het in het eerste jaar moest het nog stellen met een 18-tal orkesten, hebben zich bij het sluiten van de inschrijfperiode dit jaar maar liefst 44 orkesten aangemeld. Met dit aantal deelnemers is 'Dweildag Hoogeloon' in slechts zeven jaar uitgegroeid tot één van de grootste dweildagen in Nederland. 

Deze enorme groei is met name te danken aan de knusse en gezellige uitstraling die bij de 'Dweildag Hoogeloon' nog altijd hoog in het vaandel staan.Inmiddels is het aantal podia in het dorp opgelopen tot elf om alle orkesten te kunnen herbergen. Op deze podia mogen de orkesten hun muzikale, sfeervolle, en carnavaleske kunsten tonen terwijl een deskundige jury hen beoordeelt. De orkesten zijn hierbij verdeeld in twee afdelingen. In de wedstrijdklasse die vorig jaar gewonnen is door 'Verrekes Bloas' uit Veldhoven wordt door 18 orkesten een vriendschappelijke 'strijd' geleverd om diverse geldprijzen. In de leutklasse zullen maar liefst 27 dweilorkesten proberen het inmiddels traditionele vat bier te winnen. Onder deze orkesten zit ook de 'Wendbend', die vorig jaar dit vat bier mee naar Bladel heeft genomen.

Ook aan de jeugd is gedacht. Op het plein naast de kerk zal een griezelige toverkermis worden ingericht waar de kinderen zich naar hartelust kunnen vermaken. De kinderen kunnen een toverkaart kopen en daarmee deelnemen aan alle hokus-pokus-toverspellen, abracadabra-knustel-frutsels en flipendo-sporten. Bovendien kunnen ze een echt toverdiploma behalen.

Voor ieder wat wils dus. Niet alleen is deze happening een lust voor het oor en het oog, maar ook zeker een lust voor de maag. Op tal van plaatsen op het parcours staan terrassen met daarbij een bar opgesteld. Ook zullen de vele eettentjes op deze dag niet ontbreken. Als het weer niet zo meezit, is dat geen probleem, want er staan een 9-tal tenten op het parcours, waar men als het nodig mocht zijn, kan schuilen.

Het parcours ( Hoofdstraat - Valensplein - Torenstraat - Bogerd - Beemd - Heuvelseweg) zal tijdens deze dag prachtig versierd worden door leden van Fanfare Wilhelmina.
Van 13.00 uur tot 18.30 uur zullen de orkesten zich in spannen om de wedstrijd tot een goed resultaat te kunnen brengen. Na afloop zal op het hoofdpodium (Valensplein) de finale gehouden worden: ruim 40 orkesten, in totaal meer dan 1000 muzikanten, zullen hier in spanning de prijsuitreiking afwachten. Na deze prijsuitreiking zal het feest nog tot in de late uurtjes doorgaan op het Valensplein.
De toegang van deze dag is net als in de voorgaande edities nog steeds gratis.

 

Last Update : 29 September 2003

 

Terug naar de Deurklinker Homepage